{literal} {/literal}
Menu

Új üzemegység épül a félvezetőket fejlesztő és gyártó Infineon tavaly egy központi épülettel kibővült ceglédi telephelyén: a 275 új munkahelyet teremtő, 31,8 milliárd forint értékű beruházás segítségével a német vállalat elektromos és hibrid hajtású gépjárművekhez készülő inverterekbe épített félvezető modulokat fog gyártani.

 

Az Infineon ceglédi telephelyén azt követően hozták meg az új gyárról szóló döntést, hogy 2018 júniusában átadták a vállalat új központi épületét a Pest megyei településen. Az Infineon félvezető technológiájával a gépjárművek teljes energiaellátási-lánca hatékonyabban működik. A hatékony energiafelhasználás mellett az Infineon félvezető megoldásai lehetővé teszik az okos mobilitást, valamint az adatok biztonságos rögzítését és továbbítását.

 

A több mint 40.000 főt foglalkoztató, müncheni székhelyű Infineon Technologies AG a világpiacon vezető szerepet tölt be a félvezető alkalmazások területén. A vállalatcsoport világszerte 134 helyszínen van jelen Ázsiában, a csendes-óceáni térségben, Európában, Afrikában, a Közel-Keleten, Japánban, Észak-, illetve Dél-Amerikában is. A 2017/2018-as üzleti évben a vállalat 7,6 milliárd euró nettó árbevételt realizált, és komoly hangsúlyt fektet az innovációra, amit jól érzékeltet, hogy világszerte 35 helyszínen folytat K+F tevékenységet.

 

A hazánkban mintegy 1.300 főt foglalkoztató Infineon-csoport szerepét erősíti, hogy a vállalat figyelmet fordít arra is, hogy a magyar kis- és középvállalkozásokat bevonja a beszállítói körbe. A ceglédi vállalat a teljesítmény-félvezető modulok meghatározó gyártóbázisa, az itt előállított félvezető eszközöket az ipari automatizálás, a hajtástechnika, a gyógyászati berendezések, az energia előállítás, szállítás és elosztás, valamint a megújuló energiaforrások területén alkalmazzák.

Kapcsolat
SGP – Sorting Group Hungary Kft.
Postakert út. 8
4025 Debrecen
Tel.: +48 570 670 155
SGP
SGP GROUP © 2015 Prawa autorskie zastrzeżone. Projekt i wykonanie firma Trustnet.