{literal} {/literal}
Menu

Družba SGP PL je bila ustanovljena leta 2006 v kraju Čenstohova na Poljskem kot odgovor na povpraševanje na trgu in z namenom zagotoviti čim višjo kakovost za naše stranke.  

 

V času, ko je SGP PL začela sodelovati z izvajalci v Čenstohovi,  je svoje prve stranke našla tudi  v Bielsko - Biala. Inovativen outsourcing pristop k nadzoru kakovosti kot tudi visoka kakovost storitev, sta postala temelj za razvoj skupine na Poljskem in izven njenih meja. 

 

2. 12. 2009 je bila ustanovljena  prva tuja družba  skupine v Romuniji, ki se je hitro spremenila v poslovni uspeh. Naši pogodbeni partnerji so postali m.dr.  Yazaki, CRH, Takata, Webasto, Delphi in Autoliv. 

 

Izredno dober  razvoj dogodkov  na romunskem trgu nas je spodbudil, da smo  23. 6. 2010 odprli podjetje na Slovaškem s sedežem v Žilini, ki je v kratkem času prevzelo s svojimi dejavnostmi večino Slovaškega trga, kar je povečalo portfelj strank z Magneti Marelli, Matodora, Inergy Automotive, Magna in Hella.

 

Leto 2012 je bilo posebno obdobje v razvoju skupine. V tem času so nastala druga tuja podjetja  v Veliki Britaniji (26. 4. 2012), Srbiji (11. 10. 2012) in na Madžarskem (26. 11. 2012). SGP Skupina je postala vodilna na področju opravljanja storitev v regiji Srednje – Vzhodne  Evrope,  našim številnim zadovoljnim strankam pa so se pridružili še madžarski Daimler, srbski Fiat ter britanski Nissan in McLaren. 

 

Dne 25. 6. 2013 se je odprla naslednja podružnica na Češkem. To je bil odziv na potrebe obstoječih strank, pa tudi izraz nadaljevanja širitve našega sektorja na za nas pomemben trg. Nove stranke SGP so postala takšna podjetja kot so TPCA v Kolinu, Inteva v Libercu, potem pa še Magna, Brembo, Tawesco in ZKL. Izkušnje, ki smo jih pridobili na teh trgih in nadaljnja rast povpraševanja po storitvah SGP je pripeljala do tega, da je skupina  28. 4. 2014 odprla svoje predstavništvo v Nemčiji. Od takrat je družbena politika podrejena globalnim interesom naših strank, katerih velik del ima svoj sedež v Nemčiji. Vse to, skupaj s široko paleto dejavnosti v drugih državah,  nam je omogočilo vzpostaviti mednarodno sodelovanje s podjetji kot so Cooper Standard, VW in Webasto. 

 

V letu 2015 se je nadaljevala širitev na nove trge, vključno s Slovenijo in Italijo. Načrti vključujejo tudi Španijo, v naslednjih letih pa še države Severne in Južne  Amerike.

_
Odgovornost
Družbena poslovna odgovornost

SGP Group, kot družbeno odgovorno podjetje, skrbi tudi za potrebe skupnosti, v kateri deluje.

Kontakt
SGP – Sorting Group d.o.o.
Kocevarjeva 2
8000 Novo Mesto
Tel.: +48 570 670 155
SGP
SGP GROUP © 2015 Prawa autorskie zastrzeżone. Projekt i wykonanie firma Trustnet.